maanantai 9. toukokuuta 2011

Työ, harrastus ja terapia


Kävimme vierailemassa Aitoi-liikkeessä (ent. Ahkerat Eukot) Turun Eerikinkadulla. Liikkeen tuotteet koostuvat seitsemän yrittäjän käsitöistä, tutustuimme näistä lähemmin tyylikkääseen Nuppariin.
Nuppari on Katri Virtasen yritys Yläneellä. Hän valmistaa muun muassa vaatteita, verhokappoja, tyynyliinoja ja pyyhkeitä. Printeissä toistuu pääasiassa luonto ja hienostuneet graafiset kuviot. Katri valmistui aikoinaan Salon kotiteollisuusoppilaitoksesta ja perusti oman toiminimen, vuonna -95 siitä tuli Nuppari. Katri muistuttaa, että tuotteissa pitää olla se jokin, mikä saa sen poikkeamaan tuontitavarasta. Hän itse panostaa materiaalien laatuun ja pyrkii tekemään sellaista mikä kestää käyttöä ja kulutusta.
Aloitellessaan yritystä Katrikin on tehnyt kaikkia tarjottuja tilauksia, mutta nykyään hän koittaa asettaa itselleen säännöllisemmät työajat. Katrin mukaan yrittäjältä vaaditaan tietynlaista itsekuria, jotta työ ei veisi liikaa mukanaan. Hän pyrkiikin siihen, ettei työskentelisi enää iltaisin, mutta toki ”säännöstä” voi tilanteen mukaan poiketa. Katri kuvaileekin yrittäjyyttään tuttavansa sanoin: tämä on minulle työ, harrastus ja terapia. Yrittäjyyden ohella hän ehtii hoitaa myös pientä kasvihuonettaan, lukea ja lenkkeillä. Katrin nuorin tytär Emma työskentelee Nupparissa tarvittaessa. Erityisesti joulun alla tai yrittäjän sairastuessa luotettava lisäapu on tarpeen.
Kysyessä Katri lähettää hyväntuuliset terveiset alan opiskelijoille, yrittäjän on osattava tehdä päätöksiä ja oltava rohkea, mutta ei yltiöpäinen. Hyvä näkemys on plussaa. On tärkeää osata tehdä hyvin, keksiä ja kehittää uusia tuotteita. Vielä vähän  luovaa hulluutta, niin se on siinä!
Omaa myyntikanavaa on myös hyvä miettiä. Katri toivoo alalle paljon uusia nuoria käsityöläisiä! Hymyssä suin hän toteaa, ettei haasteetonta päivää olekaan, ”Tämä on työ, jota minä rakastan!”.
Yksi haastattelun aikana käyneistä asiakkaista huomautti, että tämä teidän kauppa on oikea taidekauppa!

Nuppari
Mynämäentie 10
21900 Yläne
puh.(02)256 3333


Aitoi
Eerikinkatu 9, Turku
puh. 044 532 0024



Haastattelijat: Pauliina Paajanen ja Suvi Vainio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti