tiistai 31. toukokuuta 2011


Kalliolaakson linna
~Erilaisia elämyksiä elämääsi~

Haastattelussa Kalliolaakson emäntä  Ann Mattsson.

Ann ja Olavi Mattsson ovat käsityöläisiä, jotka valmistavat pellavasta naisille hameita, takkeja, liivejä ja miehille paitoja, sekä nahka- ja turkisliivejä. Villapuseroita omien lampaiden villasta neulekoneella.  Ann pyrkii myös kehittelemään jämäpaloista mm. lapsille hansikkaita sekä töppösiä.  On aikaisemmin myös värjännyt pellavaa kasviväreillä, mutta on ulkoistanut sen aikapulan vuoksi.
 
Tuotekehittely on jatkuvasti vireillä, uusia ideoita ja visioita syntyy, mutta aika ei riitä kaiken toteuttamiseen. Poimii harrastuksista esim. huovutuksesta, pajutöistä juttuja ja ideoita. Harrastukset tuovat uutta näkökulmaa tuotteisiin ja tuotekehittelyyn. Tuotekehittelyn pohjana on aina ollut luonto, metsä ja koti maalla. koti on iso voimavara.

Ann opiskeli Tukholmassa Beckmans designhögskola:ssa 3 vuotta, niin kutsutulla omalla linjalla lähinnä vain kuosiensuunnittelua.

Kipinä käsillä tekemiseen ja luovuuteen ja ideoimiseen lähti kotoa äidin puolelta, kun isoisoisä oli perustanut Bomanin huonekalutehtaan.  Jo 11-vuotiaana hän suunnitteli kuoseja kankaisiin. Suvulla oli vaatesuunnittelu sekä –myynti yritys Golden Finn, jossa hän on ollut mukana 15-vuotiaasta kuosien suunnittelussa, painossa sekä ompelimossa. Tärkeää on tietää työskentelyn jokaiset vaiheet, ja olla laaja käsitys niistä.

KALLIOLAAKSON LINNA, Perniö
Olavi ja Ann Mattsson
puh (02) 735 9339 - 0400 534 339
olavi.mattsson@kalliolaaksonlinna.com


Haastattelijat  Jamina Satamo & Marjo Auvinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti