keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Lapsenmielistä intoa


Liinalaarin tuotteet tehdään Kirsi Laarin kotona hänen työhuoneellaan, joka herättää alan opiskelijassa mielenkiinnon mennä tutkimaan lähemmin. Käsityöläisen työhuone on aikamoinen ideoiden aarreaitta!
Kirsi Laari perusti 1995 toiminimen Liinalaari siskonsa Katrin ehdotettua sitä hänelle. Intohimo käsitöitä kohtaan on tullut jo pikku tyttönä – vaatteet tehtiin yleensä itse. Hän piti koulun käsityötunneista vaikka olikin luokkatovereitaan nopeampi ja joutui aina odottamaan.
Kirsi on vuoden -72 ylioppilas, jonka jälkeen hän on ollut kotiteollisuuskoulun ompelupuolella vuoden verran. Kiinnostus erästä erityistekniikkaa kohtaan heräsi, josta hän toteaakin: ”nypläisin pitsiä jos olisi aikaa, ehkä sitten eläkepäivillä”. Takana on työuraa sekä Salon että Turun Anttilassa, merkonomi-tutkinto, vuosi Raision ammattikoulun pukuompelu puolella ja eräs Hakton painokurssi, josta sitten lähti ajatus omiin painotuotteisiin. Tänä päivänä hän tekee työkseen tyynyliinoja, tuplatyynyliinoja, vauvojen pussilakanasettejä, kaitaliinoja, laudeliinoja, peflettejä, kangaskasseja ja keittiöpyyhkeitä. Printit ovat hauskoja, pirteitä ja niissä on omanlainen piirtämistyyli. Mukana on myös kauniita ja aidonnäköisiä kukkien ja kasvien kuvia.
Harrastuksena Kirsillä on koirat, ja päivät kuluvatkin työhuoneella, koiran kanssa lenkillä ja perheen kanssa aikaa viettäen. Kiireisinä aikoina töitä tehdään myös iltaisin. ”Ihanaa kun saa tehdä töitä koska haluaa!” hän toteaa, mutta myöntää yrittäjyyden vaativan myös paljon itsekuria. Päivä kerran viikossa Turun Aitoi-liikkeessä on eräänlainen henkireikä. Liikkeessä on tuotteita seitsemältä käsityöläiseltä ja työpäivät on jaettu heidän kesken. Kirsillä on myös toinen työ, oma maatila.
Kohderyhmänä ovat aikuiset, jotka arvostavat hyvää materiaalia ja käsintehtyjä tuotteita. Liinalaarin tuotteet on tehty pääasiassa pellavalle ja puuvillalle. Asiakkaina voisi olla enemmän nuoria, joita voisi löytyä uuden nettikaupan myötä. Asiakkaita houkutellaan Aitoi:n näyteikkunan avulla ja erilaisilla teemaviikoilla. Somistamistaito ja näyteikkunan harmonia ovat todella tärkeitä.
Terveisinä alan opiskelijoille Kirsi toivottaa lapsenmielistä intoa, yrittäjähenkisyyttä ja muistuttaa pitämään jalat maassa.


Aitoi
Eerikinkatu 9, Turku
 puh. 044 532 0024


Haastattelija: Suvi Vainio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti