tiistai 29. maaliskuuta 2011

Päivi Kaivola: Yrittäjän vapaus on työn suola

Naantalissa asuva yrittäjä Päivi Kaivola pyörittää omaa yritystä, Sisustustoimisto Päivi Kaivolaa.
Toiminimi on perustettu jo vuonna 1995, jolloin Päivi opiskeli ensimmäistä vuottaan Halikon käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Hän sai työharjoittelujaksolla tarjouksen isosta ompelu-urakasta, joten oma yritys oli laitettava pystyyn, tai työ olisi mennyt jollekin muulle. Vuosien saatossa yrityksen nimi ja liikeidea ovat muuttuneet jonkin verran. Nyt yritys tarjoaa sisustussuunnittelupalveluja yksityisille ja yrityksille asiakkaan tarpeiden mukaan. Kohderyhmä on laaja ja enimmäkseen Varsinais-Suomen alueelta. Kysyntää on kuitenkin muuallakin, esimerkiksi Leville Päivi tekee jo kolmatta kohdettaan. Yritystään Päivi mainostaa satunnaisten lehti-ilmoitusten muodossa. Paras markkinointikanava ovat asiakkaat itse – valmis koti on korvaamaton referenssi. Nettisivut ovat työn alla. Sisustussuunnittelun lisäksi Päivi myy sisustustekstiilien näytekirjoja kollegoilleen erilaisiin yrityksiin ja liikkeisiin.
Päivi on ollut kiinnostunut tekstiilialasta koko elämänsä ajan. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen hän työskenteli pitkään pankissa ja perusti perheen ennen kuin hakeutui opiskelemaan tekstiilialaa Haktoon vuonna 1994. Sieltä hän valmistui artenomiksi vuonna 1999. Valmistumisensa jälkeen Päivi työskenteli jonkin aikaa Kaislakertussa ja Marickenissa.
Yrittäjän arki on vaihtelevaa. Maanantaina ei välttämättä tiedä perjantain töistä vielä mitään. Hyvällä tuurilla osaa aamulla sanoa, mitä on iltapäivällä ohjelmassa. Päiviltä löytyy yrittäjältä vaadittavaa organisointikykyä, jota tarvitaan esimerkiksi remontti- tai omakotitaloprojektien johtamisessa- lankojen on pysyttävä jonkun käsissä. Päivillä osa yrityksen toiminnasta, ompelimo ja kirjanpito, tapahtuu kotona, joten vapaa-aikaa ja töitä on toisinaan hankala erottaa toisistaan. Lomia pidetään silloin, kun on hiljaista, tässä tapauksessa melko harvoin. Satunnaisia vapaapäiviä on, mutta niitä ei voi laskea varsinaiseksi lomaksi. Golf-harrastukselle löytyy kuitenkin aikaa kesäiltaisin, talveksi mailat pakataan pois.
Pyysimme Päiviltä vinkkejä alan opiskelijoille.
”Yrittäjän vapaus on työn suola”. On osattava kuitenkin ottaa täysi vastuu omasta toimeentulosta, sillä jokainen euro on tuotettava pöytään itse. Suosittelen yrittäjyyttä niille, jotka ovat luovia, ahkeria, määrätietoisia ja innostuneita. Eikä inhorealistinen näkemys talousasioista ole koskaan pahitteeksi.


YHTEYSTIEDOT


paivi.kaivola@pp.inet.fi
p. 050 336 2551

Haastattelijat Miia Ketonen ja Emma Kaivola 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti