tiistai 6. syyskuuta 2011

Hurmaavat valkoiset matot Turuntien liikkeiden näyteikkunoissa



Turuntie Salossa on viehättävien pienten putiikkien katu. Nyt näyteikkunoihin on ilmestynyt moderneja, pelkistettyjä valkoisia mattoja, joiden pinnan elävyys tekee mattoihin sen "jutun". Matot ovat osa Turku 2011 -kulttuuripääkaupunki vuotta ja sen Salo2011 osuutta, jossa haluttaisiin kokea Salon keskusta yhteiseksi olohuoneeksi. Toisaalta matot kuuluvat myös Tarinamatto-hankkeen modernien mattojen osuuteen ja ne ovat olleet esillä jo alkuvuodesta Raision kirjastossa.


Valkoisten mattojen suunnittelijajoukko löytyy Salon seudun ammattiopiston sisustustekstiilialan kolmannen vuoden opiskelijoista, jotka suunnittelivat ja valmistivat matot osana ensimmäisen opiskeluvuoden mattoprojektia. Kauniit, muhkeat pinnat ovat olleet tutkimusmatka kudonnan saloihin ja moderneihin koteihin. Suunnittelu on tapahtunut kangaspuiden äärellä pujotellen sekä havainnoiden ja vasta oikea matto on syntynyt kangaspuiden tekniikkaa hyödyntäen.


Maleenan näyteikkunassa on esillä Sorja Väyrysen matto Voihan mukulat, joka oli myös valittuna Turussa kesällä olleeseen Tarinamattojen päänäyttelyyn Saaga. Muhkea pinta näyttää kutkuttavalta ja saa miettimään, mitenköhän tuo pinta onkaan syntynyt.


Seuraavista näyteikkunoista voit löytää muhkean maton ja kulttuuripallon: Maleena, Marttila, Zapato, Kukkakauppa Unikko, Muoti-Perho ja Lillan, joista kaksi jälkimmäistä löytyy Asemakadun puolelta.

-päivi-







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti