tiistai 23. elokuuta 2011

Tervetuloa Tekstiilejä taivassalla ulkoilmanäyttelyyn


Salon seudun ammattiopiston Tekstiilialan opiskelijat ovat tänään pystyttäneet Tekstiilejä Taivassalla ulkoilmanäyttelyn. Näyttely levittäytyy Länsirantaan, Kirjaston pihamaalle ja Tykkipuiston ympäristöön.

Länsirantaan noussut Naakankakkapyydys ottaa kantaa paikan naakankakkaongelmaan. Allasmainen teos koostuu kotitalousjätteestä ja symbolisesti pyydystää naakankakkoja ja suojaa puistikossa liikkujia.


Naakankakkapyydys piiloutuu lehvästön sekaan ja sen löytää Turuntiensillan läheisyydestä


Kirjaston pihamaan puut kukkivat rakkauuslaulujen ja lemmenluritusten tahtiin. Sydämiin on kirjailtu lemmen sanoja eri kielillä siellä täällä niiden lomassa keikkuu nuotteja


Pihaan nousseen Nostalgiamajan pystytys vaati välillä muutaman tuumaustuokion ja taas matka jatkui


Kirjan pihalla olevaan Nostalgiamajaan voi hetkeksi istahtaa kuuntelemaan lemmenlurituksia ja tutkimaan majaa verhoavia vanhoja kuvia, joissa voi vilahdella muutamia salolaisillekin tuttuja kasvoja ja paikkoja. Suuremmat tekstiilitulosteet kertovat vuorostaan erään perheen tarinaa ja niihin on vangittuna onnenhetkiä elämän varrelta.


Fiilistelyfillareita on parkkeerattuna niin Länsirantaan, Kirjastonpihaan kuin sillankupeeseen ja Tykkipuistoonkin.


Tykkipuiston viereisen ympyräparkin laitamille on ilmestynyt neljä ajan havinan sävyttämää "karvanoppaa" Nopat on kuvitettu salolaisen pyykkärinaisen kammarista löytyneillä pyykkilaudoilla, vanhoilla kapiokirstusta löytyneillä pitsinpalasilla ja menneen ajan silitysraudoilla. Toiset nopat taas vievät katsojan vanhojen sorateiden ja kotoisten kyytien hurmaan.


Ja uuden sekä vanhan kaupungitalon läheisyyden kävelytietä reunustavat Talot puhuvat tekstiilitriptyyki. Tekstiilitulosteissa vilahtelevat meille tutut Sininen talo, Nohterin talo sekä Rukoushuoneenakin tunnettu teatteri. Kuvissa vilahteleee kappale talojen historiaa.

Tervetuloa Tekstiilejä taivassalla näyttelyyn =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti